GreekEnglish (United Kingdom)French (Fr)

       

    " Κυβέλη " 

"Ελληνικές Γευστικές

        Δημιουργίες" 

      

    

 

 

 

        

 

 

 

               

     

     

     

     

     Ακολουθείστε μας:

    https://www.facebook.com/Kiveli.gr

    Instagram: ergastirio_kiveli

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

      Γλώσσες επικοινωνίας:

         Ελληνικά, Αγγλικά,

         Γαλλικά, Τουρκικά.


        

      Συνταγή του μήνα

                                                           cooking-24299_1280

       

       

       Σις κεμπάπ.

       Υλικά:

      •  500 gr κρέας πρόβειο
      •  250 gr κρέας βοδινό
      • 1 κ.γλ. ρίγανη
      • 1 κ. γλ θυμάρι
      • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
      • 1 αυγό
      • αλάτι
      • πιπ'ερι
      • ελαιόλαδο
      • 1 βάζο μουστάρδα "Κθβέλη" με ντομάτες

      Τρόπος παρασκευής:

             Κόβουμε σε κιμά το βοδινό και πρόβειο κρέαςΠροσθέτουμε το κρεμμύδι,το αυγό,το αλάτι,το πιπέρι και το ελαιόλαδο.Ζυμώνουμε καλά με το χέρι.Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού.Κυλούμε τα κεφτεδάκια σε μίγμα ρίγανης και θυμαριού..τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε σούβλες.Ψήνουμε τα κεφτεδάκια στους 190 οC για 20 λεπτά περίπου.Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με λεμόνι,άγριο ρύζι,ψιλοκομμένο κρεμμύδι , μαιντανό. και μουστάρδα "Κυβέλη" με ντομάτες.

      Σερβίρεται:

             Σαν κυρίως πιάτο,σα μεζέ,σε μπουφέ.

                                                                                         Καλή επιτυχία!!!!

                                                         

       

      Ριζότο με ζαμπόν

      Υλικά;

      • 250 gr. ρύζι για ριζότο
      • 100 gr. ζαμπόν
      • 8 μικρά λουκάνικα
      • 1 κρεμμύδι ξερό
      • 1 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
      • 1 gr. κρόκο Κοζάνης
      • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
      • 50 gr παρμεζάνα  ή γραβιέρα τριμμένη
      • αλάτι
      • πιπέρι
      • 1 βάζο τσάτνεϋ με βερύκοκα και μέλι "Κυβέλη"

      Τρόπος παρασκευής:
               Κόβουμε το ζαμπόν σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρώς το ζαμπόν, τα λουκάνικα και το κομμένο κρεμμύδι. Όταν ροδίσουν προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε στο ρύζι 2 φορές τον όγκο του (δηλ. 1 φλυτζάνι ρύζι και 2 φλυτζάνια νερό),το χυμό ντομάτας, τον κρόκο, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να ψηθεί για 25 λεπτά στους 160οC. Πρέπει να τραβήξει όλα του τα υγρά. Μετά προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και σερβίρεται ζεστό.
      Σερβίρεται:
              Σαν κυρίως γεύμα ή από μόνο του. Δίπλα σε κρέας. 2 κ. σ.  τσάτνεϋ με βερύκοκα και μέλι "Κυβέλη".
                                                                                     

                                                                                                    Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

       

       

      Κρέπες με γέμιση.

      Υλικά:

      • 1 ποτήρι αλεύρι 250 gr.
      • 1 ποτήρι γάλα  250 gr.
      • 3 αυγά.
      • βούτυρο.

      Τρόπος παρασκευής:                                                                                                                                                                                                                                            Χτυπάμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά, με το σύρμα. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε 1 κ. σ. από το μείγμα. Σε 1 - 2 λεπτά την αναποδογυρίζουμε. Τις γεμίζουμε ή τις βάζουμε στο φούρνο, περιχύνοντάς τις με μπεσαμέλ.
      Γέμιση:

      • Γέμιση με σάλτσα μουστάρδας με εσπεριδοειδή και μέλι "kiveli", γαρίδες ή καπνιστό σολωμό και ρόκα,
      • Γέμιση με σπανάκι σωτέ , γραβιέρα και πατέ πράσινης ελιάς με άνιθο :kiveli",
      • Γέμιση με αλλαντικό προσούτο, τυρί κασέρι και τσάτνεi με βερίκοκα και μέλι "kiveli".

                                                                                                                     Καλή όρεξη!!!!!!!

       

      Κοτόπουλο με πατάτες και λαχανικά 
      Υλικά:

      • 1 Κοτόπουλο 1500 gr
      • 1 κιλό πατάτες
      • 250 gr αρακά 
      • 1 καρότο
      • 250 gr καλαμπόκι
      • 1 μπουκάλι μαρινάδα "Κυβέλη"
      • 1 βάζο μουστάρδα με εσπεριδοειδή και μέλι "Κυβέλη"

      Τρόπος παρασκευής:
              Σε ένα ταψί φούρνου τοποθετείστε το κοτόπουλο. Αλείψτε το από όλες τις πλευρές, με πινέλο, με μαρινάδα "Κυβέλη". Αφήστε το στο ψυγείο 2 - 3 ώρες. Προσθέστε μετά τις πατάτες σε φέτες, τα καρότα, τον αρακά και το καλαμπόκι. Ρίξτε 5 - 6 κ. σ. μαρινάδα, σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο φούρνο. Ψήστε το για 45 λεπτά στους 200 o C. Συνοδέψτε το με μουστάρδα με εσπεριδοειδή και μέλι "Κυβέλη".
      Σερβίρεται:
              Σερβίρεται σαν κυρίως πιάτο.
                                                                                    Καλή επιτυχία και  καλή όρεξη!!

       

       Μοσχαρίσια μπιφτέκια με "Μεσογειακή πάστα μπαχαρικών "Κυβέλη"
      Υλικά:

      • 1 κ. μοσχαρίσιο κιμά
      • 2 φέτες ψωμί
      • 1 αυγό
      • 1 βαζάκι ¨Μεσογειακή" πάστα μπαχαρικών"Κυβέλη"
      • 2 κ. σ. ελαιόλαδο 

      Τρόπος παρασκευής:
             Ζυμώνετε τον κιμά, το ψωμί, το αυγό, το ελαιόλαδο και 2 κ. σ. "Μεσογειακή" πάστα μπαχαρικών"Κυβέλη". Πλάθετε μπιφτέκια πάχους 2 cm. Ψήνετε τα μπιφτέκια και τα σερβίρετε ζεστά με κουσκούς ή άγριο ρύζι.
      Σερβίρεται:
             Σαν κυρίως πιάτο με σαλάτα εποχής.      
                                                                                Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!
                              

       

      Φιλέτα σολωμού με λαχανικά και σάλτσα μαρινάδα "Κυβέλη"
      Υλικά:

      • 2 φιλέτα σολωμού
      • 2 πατάτες, 2 καρότα
      • 2 αγκινάρες (πάτοι)
      • άνιθο
      • χυμό λεμόνι
      • 1 μπουκάλι σάλτσα μαρινάδα "Κυβέλη"

      Τρόπος παρασκευής:
               Σ ένα ταψί φούρνου τοποθετείστε τα φιλέτα σολομού, αλείψτε τα από τις δυο πλευρές με πινέλο, με 30 ml σάλτσα μαρινάδα "Κυβέλη". Αφήστε το στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα. Προσθέστε μετά τις πατάτες και τα καρότα σε φέτες, τις αγκινάρες ολόκληρες, το λεμόνι, το άνιθο. Ρίξτε 2 - 3 κουταλιές τις σούπας νερό, σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο φούρνο να ψηθεί για 40 - 45 λεπτά στους 200oC. 
      Σερβίρεται:
              Σαν κυρίως πιάτο και σαν δείπνο.
                                                                        Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

      Αρνάκι στο φούρνο με δενδρολίβανο, μάραθο και ρίγανη
      Υλικά:

      • 1/2 αρνάκι 3 - 4 κιλά
      • 2 σκελίδες σκόρδο πολτός
      • 2 κλαδιά δενδρολίβανο
      • 2 κλαδιά μάραθο
      • 2 κλαδιά ρίγανη
      • αλάτι
      • πιπέρι
      • χυμό 2 λεμονιών
      • 1 βάζο σάλτσα μουστάρδα “Κυβέλη” με κάπαρη και ρίγανη

      Τρόπος παρασκευής:
               Πλένουμε καλά το κρέας. Αλείφουμε με τον πολτό των σκόρδων, το χυμό των λεμονιών, το πιπέρι, το αλάτι. Προσθέτουμε τα κλαδιά του δενδρολίβανου, του μάραθου και της ρίγανης. Τα τυλίγουμε όλα μαζί με το κρέας σε λαδόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο να ωηθούν στους 200 C για 2 ώρες περίπου.
      Σερβίρεται:
                Σερβίρεται με παράτες φούρνου, μαρουλοσαλάτα και σάλτσα μουστάρδας “Κυβέλη” με κάπαρη και ρίγανη.
                                                                                            Καλή επιτυχία, καλή όρεξη!!
                                                                                               Κ α λ ό    Π ά σ χ α !
                                     

      Πέννες με πατέ μαύρης ελιάς με βασιλικό  και σκόρδο
      Υλικά:

      • 250 gr  πέννες
      • 50 gr βούτυρο
      • τυρί τριμμένο
      • 1 πατέ μαύρης ελιάς με βασιλικό και σκόρδο "Κυβέλη"
      • μοσχοκάρυδο

      Τρόπος παρασκευής:
                Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο ωερό με 1 κ .σ. λάδi για περίπου 12 - 15 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα βουτυρώνουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε στα ζυμαρικά το πατέ μαύρης ελιάς με βασιλικό και σκόρδο "Κυβέλη" και τα σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και μια πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο.
      Σερβίρεται:
                 Σερβίρεται σαν πρώτο πιάτο, σαν κυρίως , στο δείπνο, σε μπουφέ,

                                                                  Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
                                                                                           
              
      Γαλοπούλα στο φούρνο με πορτοκάλι, δενδρολίβανο, μπαχάρι και τζίντζερ.
      Υλικά:

      • 1 γαλοπούλα 4 - 5 κιλά περίπου
      • 2  πορτοκάλια
      • 100 gr βούτυρο
      • 1 σκελίδα σκόρδο
      • 250 ml λευκό κρασί
      • 250 ml ζωμό λαχανικών
      • 50 gr αλεύρι
      • 3 κ. σ. σάλτσα μουστάρδας "Κυβέλη" (κάπαρη και ρίγανη)
      • 6 γαρύφαλλα (μπαχάρι)
      • 1 κ. γ. τζίντζερ
      • 1 κ. γ. μπαχάρι
      • 2 - 3 κλαδιά δενδρολίβανο

      Τρόπος παρασκευής:
                Πλένουμε καλά την γαλοπούλα απ ' όλες τις πλευρές. Παίρνουμε το 1ο πορτοκάλι, το τρυπάμε σε διάφορα σημεία και καρφώνουμε τα γαρύφαλλα επάνω του. Το βάζουμε στην κοιλιά της γαλοπούλας μαζί με το δενρολίβανο και το σκόρδο. Περιχύνουμε την γαλοπούλα με το λιωμένο βούτυρο και το χυμό από το 2ο πορτοκάλι. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι  στην γαλοπούλα, προσθέτουμε το τζίντζερ και την τοποθετούμε σε μια γάστρα για φούρνο. Την ραντίζουμε με το κρασί, την σκεπάζουμε με το καπάκι της γάστρας και την αφήνουμε να ψηθεί στους 180οC σε μέτριο φούρνο γισα 3 - 4  ώρες. Μισί ώρα σχεδόν πρίν την βγάλουμε από το φούρνο, βγάζουμε το καπάκι από την γάστρα, για να ροδίσει. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί. Την βγάζουμε από το φούρνο και την τοποθετούμε σε μεγάλη πιατέλα. Παίρνουμε τον ζωμό της γάστρας, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και το αλεύρι, προσθέτουμε το μπαχάρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Στο τέλος προσθέτουμε την σάλτσα μουστάρδας "Κυβέλη" και περιχύνουμε την γαλοπούλα με τον ζωμό. Στολίζουμε την πιατέλα με στρογγυλές φέτες πορτοκαλιού, με πατάτες μικρές γαλλικές, με δαμάσκηνα ξερά, με βερύκοκα ξερά και κάστανα φούρνου.
                                                                                                    Καλή επιτυχία - Καλή όρεξη!!
                                                                                                    Καλά Χριστούγεννα!

       

      Κρεμμυδόπιτα με σάλτσα μουστάρδας με ραπανάκι και ρόκα "Κυβέλη"
      Υλικά:

      • Για τη τριφτή ζύμη:
      • 250 gr αλεύρι
      • 120  gr  βούτυρο
      • αλάτι
      • 80  gr  νερό

      Για τη γέμιση:

      • 4-5 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλλες
      • 50 gr βούτυρο
      • 2 κ. σ. σάλτσα μουστάρδα με ραπανάκι και ρόκα "Κυβέλη"
      • μπαχάρι
      • δενδρολίβανο
      • αλάτι
      • πιπέρι
      • 2 αυγά
      • 250 gr τριμμένο τυρί

      Τρόπος παρασκευής:
              Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη με το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και το νερό. Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα,ελαφρώς αλευρωμένη. Κοκκινίζουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια σε ροδέλλες στο βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μπαχάρι, το δενδρολίβανο και 2 κ. σ. μουστάρδα με ραπανάκι  και ρόκα "Κυβέλη". Ανακατεύουμε το μίγμα και το απλώνουμε πάνω στη ζύμη. Σκεπάζουμε με το τριμμένο τυρί και τα χτυπημένα αυγά. Ψήνουμε στους 180 C για 30 λεπτά.
      Σερβίρεται:
              Σερβίρεται ζεστή, σαν κυρίως πιάτο, σε μπουφέ.
                                                                                         Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!


      Ντομάτες γεμιστές με τόνο και πατέ πράσινης ελιάς "Κυβέλη".                                          
       Υλικά:

      • 7 μικρές ντομάτες
      • 60 gr τόνο μέσα σε λάδι
      • 1 βάζο πατέ πράσινης ελιάς "Κυβέλη"
      • Μαϊντανό

      Τρόπος παρασκευής:
          Διαλέγουμε 7 μικρές ντομάτες γυαλιστερές. Τις ανοίγουμε από την επάνω πλευρά. Βγάζουμε τους σπόρους, χωρίς όμως να τις τραυματίσουμε. Κόβουμε τον τόνο σε μικρά κομμάτια και τον αναμειγνύουμε με το πατέ πράσινης ελιάς. Με αυτή την γέμιση, γεμίζουμε τις ντομάτες. Τις τοποθετούμε σε ραβιέρες και γύρω γύρω ρίχνουμε τον μαϊντανό αφού τον έχουμε ψιλοκόψει.
      Σερβίρεται:
             Σερβίρεται κρύο, σαν πρώτο πιάτο, σαν ορεκτικό ή σε μπουφέ.
                                                                                      Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!

       

       

      Ελληνική χωριάτικη σαλάτα με πατέ μαύρης ελιάς "Κυβέλη"
      Υλικά 

      •  2 ντομάτες φρέσκιες 
      • 1 αγγουράκι  φρέσκο
      • 1 πιπεριά φρέσκια  πράσινη 
      •  λίγες ελιές  μαύρες  
      • 1/2 κρεμμύδι ξερό 
      • ένα κομμάτι τυρί φέτα 
      • κομμάτια από κριθαροκούλουρο ή αραβικές πίτες ή φέτες ψωμιού ολικής άλεσης με πατέ μαύρης ελιάς "Κυβέλη"
      • 1 κ. γλ. κάππαρη ή καππαρόφυλλα
      • 2-3 κ. σ. έξτρα παρθένο  ελαιόλαδο 
      • 1 κ. γλ.ξύδι  
      • λίγη φρέσκια ή ξερή ρίγανη
      • λίγο αλάτι   
      • 1 βάζο πατέ μαύρης ελιάς "Κυβέλη"                                                                                                                         

      Τρόπος παρασκευής:
             Σε ένα βαθύ πιάτο κόβουμε τις ντομάτες, το αγγουράκι,την πιπεριά και το κρεμμύδι σε ροδέλες. Στην συνέχεια ρίχνουμε την κάππαρη ή τα καππαρόφυλλα ψιλοκομμένα, τη ρίγανη, τις επιτραπέζιες ελιές και το αλάτι. Ανακατώνουμε με δυό κουτάλες τα υλικά μας. Τοποθετούμε τα τη σαλάτα μας σε ένα πιάτο και βάζουμε στην κορυφή το τυρί φέτα.Γύρω-γύρω τοποθετούμε τα κριθαροκούλουρα ή τις αραβικές πίτες ή φέτες ψωμιού  ολικής άλεσης με πατέ μαύρη ελιά "Κυβέλη".Στο τέλος περιχύνουμε τη σαλάτα μας με εξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ξύδι.
      Η σαλάτα μας είναι έτοιμη.

      Σερβίρεται:

            Σαν γρήγορο γεύμα ,σαν πρώτο πιάτο ή να συνοδεύσει το κυρίως πιάτο.

                                                                                                                Καλή επιτυχία!!!