GreekEnglish (United Kingdom)French (Fr)

       

    " Κυβέλη " 

"Ελληνικές Γευστικές

        Δημιουργίες" 

      

    

 

 

 

        

 

 

 

               

     

     

     

     

     Ακολουθείστε μας:

    https://www.facebook.com/Kiveli.gr

    Instagram: ergastirio_kiveli

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

      Γλώσσες επικοινωνίας:

         Ελληνικά, Αγγλικά,

         Γαλλικά, Τουρκικά.


        

      Έχουμε 5 επισκέπτες συνδεδεμένους
      Διατροφική αξία

                                                                                                                                                                             

                               Η διατροφική αξία της ελιάς, ελαιόλαδου, φρούτων, λαχανικών, βότανα, μπαχαρικά.

             Οι ελιές μαζί με τα παράγωγά της, το ελαιόλαδοη πάστα ελιάς, είναι η βάση της Μεσογειακής διατροφικής αλυσίδας, η οποία αποδεδειγμένα αποτελεί πρότυπο σωστής και υγιεινής διατροφής και παράγοντα μακροζωίας. Συγκαταλέγονται στις 10 ωφελιμότερες τροφές για τον άνθρωπο. Η ελιά αποτελεί πλήρη τροφή, αλλά και συμπλήρωμα σε κάθε τραπέζι. Η πάστα ελιάς έχει επίσης υψηλή θρεπτική αξία. Η κατανάλωση της ελιάς και του ελαιολάδου πρέπει να βρίσκονταισε καθημερινή βάση στη διατροφή μας.Τα χρησιμοποιούμε στην μαγειρική σε ζυμαρικά, ρύζια, στις σαλάτες, όσπρια, ψάρια, κρέατα, πίτες, πίτσες, σάντουιτς, σαν ορεκτικό, σαν κυρίως, σαν βραδινό, σαν σνακ και η πάστα ελιάς σερβίρεται με ψωμί, φρυγανιά ή κράκερ, σε σάντουιτς, μακαρονάδες, σαλάτες, πίτσα.

            Η πυραμίδα της Μεσογειακής διατροφής μας προτείνει φρούτα και λαχανικά, πλούσια σε φυτικές ίνες, που βρίσκονται στην βάση της. Είναι απαραίτητο να τα χρησιμοποιούμε καθημερινά. Το μυστικό μιας καλής διατροφής, έχει σαν μέτρο την ποικιλία των πολλών ομάδων προϊόντων, σε σωστές αναλογίες, για την σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Τα χρησιμοποιούμε ωμά ή βραστά, για πρωϊνό, μεσημεριανό, βραδυνό, σαν κυρίως γεύμα, σαν συνοδευτικό, σαν σνακ. 

            Τα αρωματικά βότανα και τα μπαχαρικά, δίνουν περισσότερη γεύση και άρωμα και συμπληρώνουν τη διατροφή μας.

            Επίσης, με σεβασμό στους ανθρώπους που δεν μπορούν νσ κσταναλώσουν αλάτι, ζάχαρη κ.α. δημιουργήθηκε η νέα σειρά προϊόντων με "ειδική διατροφή".

       

                         large_2                    large